SPONSORER 2018

 

RENA RAMA MEDELTIDEN

Och hur får man ihop en sådan tillställning?

Jo, man tar en pjäs med titeln "THE COMEDY OF ERRORS" med text av tidernas störste, alltså WILLIAM SHAKESPEARE, spelar den precis som den är i rykande färsk översättning av NINA PONTÉN (Romateatern), flyttar miljön från antikens Efesus till medeltidens Lödöse och ger karaktärerna namn som "Egibert" i stället för "Dromio". Därefter repeterar man med Ljudaborg kulturförenings duktiga amatörer tills det ryker av hetta i spelet och slår gnistor om varenda replik.

 

"THE COMEDY OF ERRORS" är en historia som utspelar sig under en galen dag, full av förväxlingar och missförstånd.

En ung man har gett sig ut på en resa för att söka efter sin försvunne tvillingbror som han aldrig sett. Han färdas i sällskap med sin tjänare som även han har en tvillingbror, försvunnen vid samma tillfälle. Nära att ge upp sitt sökande kommer de båda till Lödöse, där deras respektive tvillingbröder lever och verkar och t.o.m. är gifta eller förlovade.

Samtidigt anländer brödernas pappa, som gett sig ut för att söka efter sin son och dennes tjänare. Snacka om ömtåligt läge!

 

Missförstånd och förväxlingar leder till den ena katastrofen efter den andra och man hinner både slåss och älska alldeles i onödan innan kvällen är slut.

Hur det slutar? Tror ni vi avslöjar det innan ni köpt entrébiljett?

 

Hjärtligt välkomna!!!

 

Martin Rossing, regissör

 

PARTNERS

LBKF 2018 - Powerd by one.com WebEditor Uppdaterad 2018-06-02